No lássuk csak! :D

Amikor eldöntöttem, hogy idén is összeszedem mindazt, amit a tavalyi évben tevékenykedtem az írások terén, eleinte csak ráztam a fejem. Ugyan már, hiszen nem is jelentettem meg a ’23–as évben semmit…

Aztán rájöttem, hogy ez így nem igaz. Sőt, mikor nekiálltam visszatekintgetni, csak  szaporodtak azok, melyek  – ha nem is újonnan – de megjelentek tőlem. Meg másokkal együtt velem is.

Igen, terveim voltak a tavalyi évre is, ám mivel azon szerzők közé tartozom, akiket hála az égnek nem tockol folyton hátulról senki és semmi (nem is viselném el), így a nagy írások  elmaradtak.

Nem hoztam össze kapkodva és feszülten csak azért, mert ígértem sem a tesó folytatását, sem a vikinges történetnek szánt regényt. Ez nem dobott fel túlságosan, ám mégsem  bántott annyira, hogy erőltessem az írást. Ha a téma akarja, majd kifolyik, ha meg nem, akkor majd mikor megérett.

Terveim közt volt a negyedik novelláskötetem is – ugye aminek a Napszikrák címet adtam már előre –, de tavaly az sem jött össze. Ugyan időben megvoltam a húsz novellával – nem egy már antológiákban meg is jelent – de összeszedtem és más, új írásokkal beleszőttem a Napszikrákba.

Viszont az év másoknak is sűrű lett, így év végére szerkesztőt kellett váltanom és így a kiadás, megjelenés bizony idénre csúszott. Tehát a jó hír így az elején:

Tavasszal jön első idei kötetemként a Napszikrák! 

 Már valósan folynak a munkái a szerkesztésnek, már van borítóterv is, s a megcélzott időszak a tavasz. 😀

No de lássuk csak, ha nem adtam ki és mégis volt megjelenésem, hogy mikkel is örvendeztettem meg az Olvasóim tavaly: 

Mivel kicsit ráléptem az innovatív könyvkiadásra és nyitottam az e-book és a hangoskönyvek felé, a Helma Kiadó ebben nagy partnerem volt.  Több régebbi, napvilágot látott könyvem jött ki tőlük új, második, vagy már harmadik kiadásképp. 

Náluk  alakult meg az MKMT – azaz a Magyar Könyv is Magyar Termék- társulás, hogy segítsék a hazai szerzőket és örömmel csatlakoztam magam is hozzájuk. Így több kötetemen már láthatjátok a logojukat. Ezzel és a csapatuk tevékenységeivel is pedig erősítjük az itthoni szerzőket…

Ezek mellett ha hosszabbat nem is, de rövidebbeket írtam antológiákba is és mivel továbbra is tagja vagyok a Nyuszi-nyugger szövetség íróknak irodalmi csoportjának, velük mutattam meg magam.

A Helma Kiadó kihozta a Félel-mesék gyűjteményünket hangoskönyvként ( szintén Kerepeczki Csaba volt a hangja a felolvasásnak ), valamint publikáltunk e-book formában egy mitológiai kötetet is, a Mítoszok ködében címmel.

(az előbbiben levő novellám külön is elérhető a YouTube csatornámon sok más mellett, s az utóbbi kötetben pedig a Szárnyainktól megfosztván címmel hoztam egy kicsit olyan ősmagyaros, de mégis fantasy történetet J. A. A. Donath nevemmel ) 

S ha már említettem a YouTube csatornám – ahová bátran íratkozzatok fel, hogy  amint jön új tartalom, lássátok is –, ott elérhető mindaz a velem készített műsor, interjú is, melyek tavaly láttak napvilágot.

Ilyen volt  a Helma Kiadó Vendéghang  podcast műsora, a TV2040 Kontúr című kulturális adása, melyekért köszönet a két lehetőségért a készítőknek!

Szeptemberben – erről írtam is korábban itt nektek – egy álmom vált valóra, amikor ottlehettem a Papp László Arénában a fővárosba  látogatott Two Steps for Hell formáció koncertjén. Mivel számtalan  zenéjük adott ihletet többek közt a Triannita sorozathoz, vagy akár épp a Calderania duológiámhoz, olyan szinten varázsoltak el, amit leírni nem igen tudnék. Átéltem újra mindazt, amit akkor, mikor nekiálltam a fenti regények írásának…

Idén egy irodalmi pályázaton is indultam- pedig nem igen szoktam nekifutni- és a MIN-díj-at ugyan nem hozhattam el ám az első három helyezettben ott lehettem a Hol fogantam, ott leszen sírod történelmi regényemmel. Ez pedig nekem igen nagy örömöt okozott, hiszen újabb olvasókat, véleményeket és ismételt újranyomást kaptam lehetőségképp magától a híradások okán is.

Év végén pedig – folytatva a hagyományta Magyar Szerzőkért összefogásnak – újra kaptam teret egy adventi publikálásra az oldalukon. Itt egy „ablakocska” alatt nem csoki lapult meg, hanem tőlem A képeslap című kis novella…

S az összefoglalóm végére –  ám leginkább a legelejére kellett volna ezt írnom, hiszen ezen tétel adja a lehetőséget, hogy  ti Olvasók  folyton itt lehessetek – 2023 januárjában újult meg teljesen a weboldalam!

Új látványvilág, új színek és könnyebb, átláthatóbb formák azok, amikkel ez a teljesen átalakított, frissen megépített oldal már egy éve működik!

Ezért pedig óriási köszönet Káró Adrienn-nek és Balázs-Csiki Tamás-nak!

Ők azok, akik a nem kevés munkával összerakták olyanná a felületet amilyen ma is és akik a folyamatos frissítéseket, karbantartásokat, bejegyzéseket viszik számomra.

(Nézz szét a lulaki.hu oldalon, lehet neked is ők kellenek!) 

Innen is visszatekintve tehát be kell vallanom: nem is volt olyan lapos a ’23-as évem és ezért tényleg mindenkinek nagy-nagy hála! Az Olvasóknak, segítőknek, médiáknak, családnak és persze a kiadóknak is!

Akit pedig kihagytam, nosza rajta: írjon rám elérhetőségeimen, azonnal teret adok neki itt. 😀

Pár szó a tervekről idénre még. Mint hírt adtam már, szerkesztés alatt a Napszikrák, idén már tényleg hozom nektek a húsz történetet. A másik, amit  december végén sokadjára elkezdtem- vagy épp folytattam- a vikinges érzésű regény, hát írom… 

Nem adok időpontot, de folyamatosan mutatom majd hol járok. Aztán egyszercsak megérkezik. 😀

A tesó? Még nem tudom; másfél fejezet megvan, ám a fejemben egyelőre áll a sztori. Lóránd éppen a ’merdzsóval halad óbuda irányába egy diszkó felé…

S egyik regényem pedig készülget hangoskönyv formára. Ám még hadd legyen titok, hogy melyik… 😀

Minden mást meghagyok a sorsnak, a karmának, az pedig tudom: ha úgy akarja, mozgatja kezem, szemem, lelkem és agyam. Néha majd egy zene, máskor egy könyv kell hozzá. No meg a ti türelmetek, s az az édes várakozásotok, ami jelzi nekem: olvasni szeretnétek. 😀

Addig pedig irány a régi könyvek, régi bejegyzések, régebbi videók és hanganyagok!

Aki meg kérdezne, itt és a többi platformon is megtalál!

Legyen  olvasnivalóban -is- gazdag évetek!