Megjelent a legújabb antológia, amiben én magam is jelen lehettem…

Örömmel és nem kevés büszkeséggel mesélem el, hogy megjelent az az antológia, aminek a „Függésben” címet adtuk…

A kötet alapötletéhez Túri Levente barátom és szerzőtársam mellé örömmel csatlakoztam még az év elején és mivel mindketten tagjai vagyunk a Nyuszi-nyugger Szövetség íróknak alkotócsoportjának, így hamar többen is lettünk.

Alapkoncepció lett az, hogy olyan írásokat fogunk összegyűjteni az antológiában, ami realista és kemény, érzékeny témát dolgozhat fel; drog, dohányzás, alkohol és társai… 

Többen vállalkoztunk a mindennapos, és mégsem csak egyszerűen függést okozó állapotok leírására, más szemszögből való megfogalmazására. Minden szerző arra törekedett, hogy amellett, hogy megmutassuk ez is a jelen része, lássák az olvasók lehetőleg mindkét oldalról a dolgokat. Mert előítéletek alapján néha könnyű döntést és véleményt hozni és megfogalmazni, de mi is van mindenek mögött?

Mit érez az, aki remegő kézzel nyúl a pohár felé, mi játszódhat le abban, aki küszködik egy nyerőautomata mellett és hogy néz tükörbe az, aki előtte „belőtte magát”?

Arcok, életek és sorsok sokasága elevenedett meg az egyre szaporodó írások soraiban, érzések és hangulatok színezték meg a szépen bővülő és kisebb-nagyobb novellákat…

Néha önmagunknak is feltettük a kérdést, hogy mitől fél az, aki fél, miért fáj a szerelem, mikor annak fel kéne emelnie azt, aki érzi, s miképp lehet-ne leküzdeni egy-egy ilyen állapotot? Mit érezhet az, aki máshova született, másképp bánt vele az élet és mit tehetünk magunkért, vagy éppen a másik emberért? 

A tizenegy szerző tizenkét műve végül azt hiszem igen méltó kötetbe egyesülve eléri majd a célját. Talán megoldást ad – talán nem –, talán választ mutat. Ha mást nem, segít formálni a véleményt, de az biztos, hogy mindannyian örömmel írtuk meg a saját gondolatainkat…

A kötet megszületése kemény és örömteli munkával végül itt van, fogadjátok nagy szeretettel!

A könyv több platformon ingyenesen letölthető, de FONTOS, hogy csak 18 éven felülieknek ajánlott!

(A témák, a megfogalmazások miatt ez sajnos elkerülhetetlen és ma már ezt jelezni is kötelességünk volt!) 

Itt néhány link, ahol elérhetitek: 

Google Play Books link

iBooks link

Szeretnék először köszönetet mondani a szerzőknek, hogy velük írhattam ebbe a kötetbe, s álljon itt a novellák sora is : 

Suba Zsolt: A gép 

Jen Hazel: Végtelen zuhanás 

Anita Boza: Horzsolások 

Jenei András: A példa 

Remy Dalmore: Füstölgő szenvedély 

Túri Levente: Ketten a szakadék felett 

Szemán Zoltán: Lépcsők 

Enic: Édes álmok 

Jenei András: Az első az utolsó 

Szabó Csaba: Öt másodperc 

Tiszlavic Mária: Mennyi 

Tarja Kauppinen: Árad a Maros 

Továbbá örök hála még azoknak, akik dolgoztak a köteten azért, hogy az a legjobb formában és minőségben jusson el hozzátok: 

Tarja Kauppinen, Kiss Ildikó, Pavlényiné Boza Anita

Köszönjük szépen hosszú, kemény és fáradságos, de eredményes munkátokat!

Meg kell említenem még itt Szemán Zoltán szerző és csoporttársunkat is, aki nemcsak a mindent indító és körbe ölelő borítóját tervezte és készítette el a kötetnek, de egy frenetikus könyvelőzetes trailert is készített antológiánknak!

Ezt itt nézhetitek meg:

Most pedig nincs más hátra, mint kinyitni a gyűjteményt és elmerülni a tizenkét novellában!

Jó olvasást mindenkinek!