Legfrissebb hírek az új történelmi regényem háza táján

Kedves olvasóim!

Napi szinten zajlanak az egyeztetések, majd ezután a javítások, átírások, kiegészítések a történelmi regényem szerkesztésében és már-már olyan, mintha időnként újraírnám a könyvet. Ez jó érzés, kellemes és bizony fárasztó is.

De hiszem és tapasztalom: megéri, hiszen azokért – értetek – csináljuk, akik várják és majd remélhetőleg viszik és olvassák is.

A készülő kötet borítóját is készítgeti, tervezi már a grafikus. 😀 Nincs könnyű dolga, de mindannyian tudjuk: a borító az első, amit meglát az olvasó és így ereje kell legyen!

Én hiszem és már tapasztaltam több alkalommal, hogy bár kihívás, mégis méltó arcot kap majd a történelmi regényem.

Mit mondott erről nekem Kiss Fanni Flóra, aki például a Mezőszirmok, a Mindenki jó lesz, tesó! és a Calderania köteteim borítóját készítette, most meg ezt?

„Borítótervezéskor mindig a legnagyobb kihívás számomra, hogy a tartalom olvasása közben keletkezett érzéseket, képeket meg tudjam jeleníteni. Számos kutatással eltöltött óra, több elvetett ötlet és sokszor több verzió áll egy-egy megvalósult borító mögött. Sokszor nagy segítség az is, ha van kivel megbeszélnem az elképzeléseimet. Ilyenkor nemcsak András segítségére számítok, de Ági ( ő a felesége)  és a szerkesztő észrevételeit is meghallgatjuk, ha szükségesnek ítéljük. Fontos, hogy a borítón megjelenő kép, a színvilág és a tipográfia kellemes összhangban legyen a tartalommal. Számomra ez egy inspiráló csapatmunka, amit nagyon élvezek.”

Na és hogy mi lesz a fedeleken? Még nem árulkodhatok, de azt tervezem, hogy még a kiadás előtt lesz borítóleleplezés! 😀

Addig pedig ne habozzatok, nézzetek szét a könyveim fül alatt, ott már látható azon könyveim borítói is, melyekkel meglepett Flóra és amit nagyon köszönünk neki!