Feltámadnak a Triannita lovagok!

„…S volt vala egy kor, melyben megszületék az írás, s megszületék minden. Akkor pedig látá a Mindenek Atyja, hogy ez jó és boldog vala…”

( Szent Szavak , Az új korok könyvei 3.0 )

Minden akkor kezdődött – immár tizenkét éve – , amikor egy korábbi kéziratom (a második könyvem, aminek az Altatott álmok címet adtam és a transzplantációm alattiálmaim csokrát mutatja meg ) javította egy barátom és azt mondta:

 „– Ez egy sz*r, inkább írj egy másikat!”

Mindig is a legjobb az őszinte kritika volt számomra értékelhető, így amellett, hogy befejeztem az álmokat megmutató könyvem és ki is adtam, nekifogtam  – 2011-ben – egy új írásnak, egy új zsánernek… és bizony még abban az évben megjelent első fantasy regényem: A Triannita – A kettős küldetés.

Azóta bizony már mindez történelem. Mint ahogy az is, miképp született meg ekkor az első írói álnevem (J. A. A. Donath) , hogyan készült el az ötrészes sorozat (a Triannita sorozat, ami aztán később Triannita Krónikák lehetett ) , meg majd a hozzá tartozó novella is.

Számtalan írás, interjú, riport készült a témáról már velem és lehet egy egész könyvet tudnék írni erről. Mi adott ihleteket, mit hallgattam, mit olvastam és néztem meg; hol jártam helyszíneken, kikkel beszéltem, mi mindent készíttettem el (a saját lovagi pecsétgyűrűm, vagy éppen a lovagi palástom, a Triannita címeres pipám, a királyság zászlaja, s a sorozathoz megírt zene Gulya Róbert komponálása által ), miképp lett vége (?) a történetnek, hogyan újult meg az első kötet „Az első szövetség” címmel…

Az biztos, hogy tizenkét év után a ciklus nyomtatott példányai elfogytak, s egy-egy még ugyan akad boltban, antikváriumban, de elengedtem a lovagokat…

Kaptam számtalan visszajelzést a könyvekről, mindegyikért hálás vagyok. Hálás az Olvasóknak, hálás mindenkinek, akitől tanulhattam, élményt kaptam az íráshoz  és valószínűleg több lehettem.

Ám egy ilyen szintű megteremtett univerzum – a maga hitvilágával, istenével és szentírásával; a városaival és folyóival, tavaival, hegyeivel; a királyságaival, címereivel, az összes szereplőjével  és mindenével – nem tűnhet el! Hiszem, hogy még ma is él, s hogy  a megújulás ne abból álljon csak, hogy új történeteket írok (?), a jövő felé fordulva elhozom nektek Olvasók a Triannita Krónikákat innovatívan, e-book formájában! Mindezt pedig a Helma Kiadó jóvoltából …

A Triannita 1. - Az első szövetség
A Triannita 1. – Az első szövetség (Helma kiadó, új könyvborító)

Itt álljon tehát most az első része a sorozatnak bizonyítékul és aztán folyamatosan követi majd a többi négy rész is.

Az első kötet ismét új borítót kapott, s kicsit majd a többi rész is finomított lesz, de a tartalom nem változik már. Figyeljétek a Helma Kiadó oldalait, nézegessétek  a Facebook-on az írói oldalam és vágjatok bele a Triannita lovagokkal a kalandokba!

Ha még nem ismernéd a Triannitákat, irány a Helma oldalra: A Triannita krónikák – Az első szövetség e-book

Köszönet a Helma Kiadónak a közös munkákért, az új kiadásért és remélem több Olvasóval bővül majd a táboruk a krónikáim által!

Nézegessétek itt a blogon a korábbi cikkeket, ha pedig kérdésetek lenne akár a témában, akár mással kapcsolatosan, írjatok az elérhetőségeimen!